Technology

Dit is Android 9.0 Pie op de Samsung Galaxy Note 9, incl. One UI

Hoe ziet de Galaxy Note 9 eruit met Android 9.0 en Samsung’s nieuwe One UI – in het Nederlands? Dankzij het beta-programma dat eerder deze week startte kun we je het laten zien.

samsung galaxy note 9 android 9.0 preview in het nederlands

Dark mode op je Galaxy Note 9 (Nachtstand)

Galaxy Note 9 met Android 9.0: Nederlandse preview

Afgelopen dinsdag gaf Samsung het startschot voor de Android 9.0-betatest op de Galaxy Note 9. Gelukkig beschikken wij over een toestel dat mee kan doen met het testprogramma, waardoor we je nu alvast kunnen laten zien hoe de nieuwe interface eruit ziet. Of beter gezegd: hoe alles eruit ziet.

We zijn namelijk tot de conclusie gekomen dat de software exact gelijk is aan Android 9.0 op de Galaxy S9. Daarvan maakten we eerder al een preview. Om je de vergelijkbare screenshots te besparen, hebben we hier een setje foto’s gemaakt van onze Note 9 met de One UI. Dan krijg je toch een uitgebreide indruk van de nieuwe software. Deze bevat dezelfde vernieuwde interface die een stuk makkelijker te bedienen is met één hand. Je ziet de Nachtstand (ook hier op een aantal foto’s te zien), de nieuwe menu’s, het vernieuwde vergrendelscherm, en het AOD – dat nu ‘tap to wake‘ is.

Uiteraard beschik je op de Note 9 met Android Pie straks over de handige Prullenbak functie, over Automatische Optimalisatie, en over de optie visuele, zinloze notches in te stellen. En misschien nog wel de significantste verandering: je kunt nu navigeren met gebaren. Het hoeft niet – maar wij vinden het na enige gewenning fijn werken. Je ziet op deze foto’s dan ook géén navigatiebalk.

Ook zie je hier nog de vernieuwde camera-interface. De ‘2x zoom’ toets is weg, en vervangen door een nieuw icoontje met maar één boom – want dat is wat je ingezoomd ziet. Wie nieuwe S Pen functies zoekt, doet dit momenteel trouwens vergeefs. De One UI op de Note 9 zoals deze momenteel in de beta-fase is, voegt op dit gebied niets toe. Check ook onze verdere berichtgeving over alle nieuwe features en veranderingen in Samsung’s One UI.

Pie op je Note 9: wanneer in Nederland?

Het duurt nog even voor je Android 9.0 op je Nederlandse Note 9 kunt downloaden. Dit kan pas, als Samsung begint met de officiële, brede uitrol van de update. Deze zou momenteel voor januari gepland zijn. Dat wil dan zeggen: de start van de uitrol. Het kan zijn dat hij dan ook (bijna) direct hier beschikbaar is, maar het kan ook wat langer duren.

In ieder geval blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen in onze grote Samsung-Galaxy-en-de-Android-9.0-update-overzicht.

Lees meer:

Source : galaxyclub

Disclaimer

Techwarf.com currently holds no ownership of the content is publishing on this website. techwarf.com gives full credits to the owner (website) at the end of every posts. If you require any more information or have any questions about our site or want to remove the content, please feel free to contact us by email at admin@appelab.com